Epoksi Kaplama Nedir, Nasıl Uygulanır?
Epoksi kaplama kreatif duruşu ile uygulanan mekana şıklık katmaktadır. Zeminin temizliği kolay olması yanısıra hijyenik oluşuyla birlikte güçlü yapısı ile epoksi zemin kaplamaları birçok alanda kullanılmaktadır.
Epoksi kaplama sistemlerinin başlıca özellikleri;
-
Hijyeniktir, tozlanma yapmaz
-
Estetik şık görünüm kazandırır
-
Kimyasal dayanıklılık verir
-
Yüksek mekanik direnç sağlar
-
Geniş renk seçeneği sağlar
-
Ekonomiktir
-
Süratli uygulanabilir
-
Kaymaz, emniyetlidir
-
Bakım kolaylığı vardır
Zemin kaplama sistemlerinin seçimi ve uygulanması hakkında alanında uzmanlaşmış olan ekibimiz , ihtiyaçlarınıza en uygun yüzey çözümlerini en uygun ve en etkili şekilde sunacaktır.
Epoksi Zemin Kaplama Nasıl Uygulanır?
Endüstriyel Zemin işletmesi olarak zemin kaplama üzerinde epoksi gerçekleştirilmesi için mutlak bir şekilde profesyonel bir ekiple hizmet veriyoruz. Profesyonel ekibimiz her aşamada özenli bir çalışma yürütürken, hiçbir noktayı atlamadan sorunsuz bir sonuç ortaya çıkarmaya dikkat ediyor. Bu bağlamda her aşama ayrı bir şekilde incelenerek çalışma yapılıyor.
Epoksi kaplama yapılması için ilk noktayı zemin etüdü ve temizlik oluşturuluyor. Mermer, betonarme veya karo taş gibi zeminler üzerinde tüm boşluklar, çatlaklar, kırıklar ve derzler doldurularak, tamamen düz bir zemin elde ediliyor. Lekelerden arındırılmış, yağ ve yabancı maddelerin uzaklaştırıldığı zemin, tertemiz bir hale getirildikten sonra kaplama aşamasına geçiliyor.
Kaplama aşamasından önce ise zemin üzerinde astar uygulaması yapılıyor. Astar sayesinde epoksi malzeme, zemin üzerinde çok daha doğru bir şekilde kaplanabiliyor. Astarın kuruması sonrasında ise elde edilen sert zemin üzerinde epoksi kaplama çok daha güçlü bir şekilde yapılabiliyor. Epoksi kaplama aşamasına geçildiğinde ise seçilen renk ve desen özelliklerine göre yeteri kadar kat atıldıktan sonra malzeme üzerinde desen sağlanıyor. Rulo uygulaması yapılarak zemindeki kaymayı engelleyici, mat ve parlak sonucun elde edilmesi için reçine uygulaması tamamlanıyor.
Son aşamada zeminde istenilen renklerin ve desenlerin tamamı ile elde edilebilmesi için epoksi boya, epoksi reçine, pasta ve sertleştirici gibi malzemeler birbirine karıştırılarak elde edilen bu karışım zemin üzerinde uygulanıyor. Bu noktada yine ustalarımız tamamen eksiksiz bir hesaplama ile yeterli malzemeyi kullanarak, zeminde derinlik oluşturan ve gerçekten dekoratif bir sonucu elde ediyor.